Visul Vieţii

creatia si iubire

Un vis minunat visat-am într-una din nopţile trecute. Cerul era una cu pământul, culorile erau minunat de calde şi vii, pacea domnea peste unime. O mână invizibilă scria pe cer…

Iubirea este singura Lege…

Creaţia este Infinită şi făr’ de sfârşit…

Dumnezeu este singurul şi este în Tot…

Nu te teme, suflet Divin, Eu sunt aici…

Iubirea este singura Lege… precum în cer aşa şi pre pământ…

Frazele se năşteau mereu şi mereu şi, odată cu ele, inima mea înflorea.

„Să nu te consideri niciodată extrem de fericit atunci când este vorba de fericirea de pe această lume, ci să fii conştient că lumea cu fericirile ei nu este altceva decât o scenă înşelătoare; atunci vei putea să te bucuri de viaţă într-un mod înţelept! Căci priveşte, totul pe lume este exact opusul a ceea ce ţi se înfăţişează; şi numai iubirea, atunci când vine din adâncurile inimii, este adevărată şi dreaptă! Acolo unde constaţi că există viaţă fără iubire, acolo nu este viaţă, ci moarte; dar acolo unde este linişte şi iubire adevărată, acolo este viaţă în casă şi nimeni nu o poate distruge!

Tu nu ştii cât de şubred este locul pe care stai, Eu însă ştiu, de aceea îţi spun toate acestea! Sapă numai o mie de metri în adân­cime şi vei da de un hău, care te va înghiţi! Deci nu săpa prea mult la temelia lumii şi nu te bucura de ceea ce poţi găsi cercetând lumea mai adânc; căci cine sapă prea mult pe această lume îşi pregăteşte propriul sfârşit. Să nu te încrezi în locul pe care te afli, căci el este şubred şi te poate înghiţi dacă sapi şi faci o gaură în pământ! Chibzuieşte: orice lucru de pe lume te poate omorî, pentru că el însuşi poartă moartea în sine, numai iubirea nu, aşa că păstreaz-o cât mai curată! Dar dacă o amesteci cu lucruri lumeşti, ea o să te apese greu şi poate să te şi omoare, atât fizic cât şi spiritual. Menţine-te deci întru iubirea pură, dezinteresată, iubeşte-L pe Dumnezeu mai presus de orice, ca Tatăl şi Creatorul tău, iar pe oameni ca pe fraţii tăi şi ca pe tine însuţi şi atunci vei trăi viaţa veşnică, odată cu iubirea ta. Amin!”


Reclame

8 gânduri despre „Visul Vieţii

 1. Toti ne dorim iubire o asteptam din partea semenilor nostri si pe cat e de inflacarata la inceput pe ata de repede se stinge.
  Chiar daca esti in stare sa-ti dai si sufletul pentru cei dragi
  ei te ignora si-si indrepta privirea spre alte taramuri.

  Apreciază

  • Drag suflet,
   in asta sta puterea ta de Creator in Creatie… in acceptarea celorlalti asa cum sunt, fara sa incerci sa ii schimbi, fara sa incerci sa ii judeci. IUBIREA nu trebuie sa lege. Iubirea trebuie sa ofere libertate absoluta. Este o vorba: ceea ce dai, aia primesti… TU determini lucrurile ce se intampla in jurul tau. O iubire dezinteresata si altruista, atrage alta – asemenea. Noi am fost creati sa fim liberi. Fiecare dintre noi ar trebui sa isi „joace” rolul cu dragoste si daruire, si atat. Cata bucurie si inima deschisa vei oferi … in relatiile cu semenii, in familie, la locul de munca…, cu aceeasi moneda ti se va raspunde.
   Probabil ca nu o sa crezi ceea ce citesti, si ai dreptate. Conditia esentiala este ca intai sa te schimbi tu. Sa devii iubirea pe care o doresc cei dragi.
   Schimbarea celor din jur incepe cu schimbarea noastra… Este un pic dificil, dar nu imposibil.

   Fii binecuvantata! Si nu uita ca esti Lumina si Iubire… intai pentru tine – pentru ca trebuie sa inveti sa te iubesti si sa te respecti, apoi pentru cei din jur…

   Apreciază

 2. iubirea n-a fost niciodata egala! Intr-o relatie unul iubeste mai mult iar celalalt mai putin. Motiv pentru care nici nu sunt durabile!
  Oare de ce ne place sa primim mai degraba decat sa daruim?

  Apreciază

 3. Am daruit multa iubire si intelegere semenilor mei,
  dar nu am primit o farama de iubire ,din contra numai durere
  si lacrimi.
  Multumesc pentru sfaturi ,dar viata nu este de multe ori,
  darnica cu toti,probabil legea karmei dintr-o alta viata este foarte grea.

  Apreciază

 4. Iubirea ideala eu cred ca nu exista, nici fata de semenii nostri nici fata de Dumnezeu. Cred ca daca noi insine am fi mai buni, mai toleranti fata de cei dragi atunci poate ne-am apropia intr-ucatva de ideal, dar…

  Apreciază

  • Ne-am izolat intr-adevar de iubire. Am devenit mai duri in fata sentimentelor, mai dornici de a ne trai putinul in liniste si in neamestec. Din acest motiv ne ascundem adevaratele firi sub un zid de indiferenta.
   Pe Dumnezeu il iubeste fiecare in felul lui, unii simt credinta mereu si o au ca pavaza. Altii cred doar atunci cand sunt in necaz, ceea ce nu ii face mai putini valorosi.
   Iubirea ideala este ceea ce considera fiecare drept si bun pentru el. Este drept ca poate nu seamana cu ceea ce vedem la televizor si nu aduce cu ceea ce ni se inoculeaza de mici: suflet pereche, si au trait fericiti pana la adanci baranete… Cu cat imaginea iubirii ideale nu cedeaza in fata imaginii iubirii reale, rationale si bine structurate, cu atat dezamagirea noastra este mai mare. Speram sa o intalnim si ne plangem nefericirea, alergand dupa himere…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s