A Iubi Divin

A iubi înseamnă să încetezi doar să exişti şi să începi să trăieşti.

Iubirea veritabilă atrage întotdeauna transformarea spirituală. Reducerea universului la o singură fiinţă şi dilatarea unei singure făpturi până la Dumnezeu, aceasta este iubirea.

În iubire, diferenţele dintre noi nu mai înseamnă şi separare. Iubirea deschide larg poarta perfecţiunii. Iubirea înseamnă să dăruieşti totul şi să te dăruieşti pe tine însuţi.

Adevarata măsură a iubirii este să iubeşti fără măsură. Aşa cum iubim, aşa suntem. Inima plină de iubire este cheia Cerurilor. Să-i iubim pe ceilalţi fără să-i cunoaştem poate fi dificil, dar să-i cunoaştem cu adevărat fără să-i iubim, este cu neputinţă. Totul este frumos în ceea ce iubim, tot ce iubim capătă Conştiinţă.

Opusul desfrânării nu este nici austeritatea, nici reprimarea şi nici abstinenţa. Este iubirea.

Răul se dezvoltă mereu acolo unde nu ajunge iubirea.

Infernul este starea de a nu iubi.

Nu există altă moarte decât absenţa iubirii.

Iubirea este cel mai mare Maestru. Ea ne face să înţelegem totul dintr-o dată. Poţi medita mii de ani fără să obţii atâta cunoaştere de sine cât îţi poate revela într-o singură clipă flacăra iubirii din inima ta. Taina iubirii este mai presus decât taina morţii.

Atunci când spunem că iubim, în realitate suntem îndrăgostiţi de iubire. A iubi numai cu iubire umană înseamnă să poţi trece uneori de la iubire la ură, pe când iubirea divină este imuabilă.

Iubirea nu este, în realitate, diferită de Adevăr.

În iubirea profundă, mintea îţi opreşte spontan agitaţia ei obişnuită, pentru că iubirea profundă este o invitaţie şi o poartă deschisă către eternul prezent. Orice iubim cu adevărat este pentru noi centrul unui paradis. În dragoste trebuie ca iubirea să distrugă egoismele, altfel egoismele vor distruge iubirea.

Reclame

Un gând despre „A Iubi Divin

  1. ” În iubirea profundă, mintea îţi opreşte spontan agitaţia ei obişnuită, pentru că iubirea profundă este o invitaţie şi o poartă deschisă către eternul prezent. Orice iubim cu adevărat este pentru noi centrul unui paradis. În dragoste trebuie ca iubirea să distrugă egoismele, altfel egoismele vor distruge iubirea.”

    M-ai lasat fara cuvinte!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s