Inceput de an, inceput de drum

A mai trecut un an!

Cand am ales timpul ca unitate de masura a vietilor noastre, am masurat cu el atat zilele scurse, cat si implinirile, realizarile, trairile noastre.

Sunt ani in care traim din plin: ani trepidanti, in care evenimentele se succed cu o asemenea repeziciune incat nu mai avem timp sa masuram clipa. Apoi sunt ceilalti ani, ani in care rutina, cotidianul ne plac in prima faza, obosindu-ne apoi cu monotonia.

Ani si ani, impliniri sau neimpliniri, sunt parte a experientei noastre, a existentei atat cat ne este dat aici…

Problema este alta… ar trebui sa incetam sa mai asteptam un alt an pentru a fi noi insine, asa cum ne-am visat intotdeauna: buni, intelegatori, rabdatori, activi, bogati sufleteste, impliniti in dragoste si in viata. Deschiderea catre EU ar trebui sa o facem in fiecare clipa, deschizandu-ne din interior catre cei din jur, avand curajul sa fim empatici, entuzisti, plini de clipa de Acum. Seara de seara si nu an de an ar trebui sa vorbim cu noi insine intrebandu-ne daca suntem bine, daca am facut bine, daca vrem binele. Clipa de Acum este irepetabila, nici una nu seamana cu cealalta. Momentul de Acum trece daca nu il traim deplin. Mintea ne tine ocupati mereu cu scenarii de forma: „Ce-ar fi daca?”, „Ce-ar trebui sa fac?”, „Cum ar trebui sa fiu?” trecand sub tacere glasul inimii care sopteste exact raspunsul care il astepti.

drum de flori

Sa fim asadar mai mult simtire, sa dam glas sufletului si sa pasim mai departe.

La Multi Ani!

Reclame

2 gânduri despre „Inceput de an, inceput de drum

  1. Da, asa este nici o clipa nu se mai repeta si ce mult ne dorim uneori sa se repete ca sa facem lucrurile altfel… mai bine. De multe ori mi-am zis sa fac in asa fel lucrurile ca sa nu regret niciodata nimic, insa tot mereu ne gasim greseli si imperfectiuni si asadar mereu regrete.Poate ar trebui (cred eu) sa nu mai fim asa de perfectionisti, sa fim mai toleranti cu noi insine si cu ceilalti…Sa ne bucuram de fiecare clipa noua frumoasa, sa traim la maxim prezentul si sa lasam viitorul sa patrunda in vietile noastre… altfel 🙂

    Apreciază

    • Ai dreptate. A vrea sa fie totul perfect, sa fim noi perfecti inseamna a ne impune anumite comportamente (masti) ce sunt artificiale. Gandind prea mult si despicand firul in 100 ne rupe legatura cu autenticul nostru EU. Toleranta, intelegerea, iubirea trebuie sa fie neimpuse, sa vina firesc dintr-un suflet linistit, calm si cald. Deci, trebuie sa ne linistim mintea si sa dam sufletului prilej sa ne zambeasca…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s